Стрічка Михайла Іллєнка «Толока» вийде в прокат 12 березня 2020 року
Стрічка Михайла Іллєнка «Толока» вийде в прокат 12 березня 2020 року

Стрічка Михайла Іллєнка «Толока» вийде в прокат 12 березня 2020 року

Головні ролі в «Толоці» виконали Іванна Іллєнко, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Богдан Бенюк, Дмитро Лінартович, Костянтин Войтенко, Мирослав Гай, Сергій Романюк, Олег Примогенов та інші.

Під час презентації на Зимовому кіноринку поряд з логотипом компанії, яка отримувала державне фінансування на виробництво фільму (ТОВ «Іллєнко Фільм»), були розміщені логотипи інших продакшнів, а їхні продюсери з’явилися в залі.

Зокрема, на презентацію прийшов продюсер Сергій Лавренюк, а його компанія Solar Media Entertainment значилася на слайді проєкту «Толока» під час презентації.

Аналогічна ситуація і з продюсеркою Ольгою Бесхмельніциною – вона також завітала на презентацію трейлера фільму, а на слайді була зазначена компанія, де вона працює, – Esse.

Також на слайді зазначені були й інші кінокомпанії: Pronto Film, Belka.

Strelka, Fresh Production Group, «Вавілон» та Фонд Ігоря Янковського.

«Детектор медіа» запитав у продюсера компанії «Вавілон» Андрія Різоля, яка роль усіх перелічених кінокомпаній, якщо на виробництво фільму 98,02% загального бюджету виділила держава.

Він відповів: «Продакшни надавали послуги під час різних етапів виробництва фільму.

Фонд Ігоря Янковського є спонсором промокампанії стрічки.

Strelka надають дизайнерські та креативні послуги для промо».

На початку 2013 року в музеї в Пироговому розбили тарілку, що символізувало початок зйомок.

Другу половину виробничого бюджету мав надати фонд «Велика родина», але зобов’язання не виконав, тому відбулися судові процеси.

Продюсер не знайшов інших приватних джерел фінансування.

2014 року за результатами парламентських слухань парламент рекомендував уряду виділити 100% державного фінансування на «Толоку».

Восени того ж року режисер заявив, що для завершення фільму потрібно 2 млн грн і оголосив збір коштів.

2017 року було укладено договір, згідно з яким Держкіно виділило на фільм другу половину виробничого бюджету – понад 14 млн грн.

2019 року Український культурний фонд надав фільму «Толока» ще 1,3 млн грн – 100% фінансування на проведення національного допрем’єрного промотуру стрічки в зоні ООС.

Источник материала
Поделиться сюжетом