Заступник голови Фонду держмайна очолив наглядову раду ОПЗ
Заступник голови Фонду держмайна очолив наглядову раду ОПЗ

Заступник голови Фонду держмайна очолив наглядову раду ОПЗ

09:39, 12 грудня 2019.

Різне.

Не пізніше середини січня буде оголошено відкритий конкурс на постачальника газу для підприємства.

Фонд державного майна України (ФДМУ) призначив заступника голови ФДМУ Сергія Ігнатівського головою наглядової ради ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), повідомила прес-служба фонду.

Згідно з повідомленням, нова наглядова рада разом з менеджментом ОПЗ провели переговори з постачальником газу, в ході яких сторони досягли значно кращих умов для заводу за поточним контрактом.

"Контракт з постачальником газу забезпечить стабільну роботу містоутворюючого підприємства, що дозволить підвищити зацікавленість інвесторів міжнародних ринків.

Безперервне функціонування заводу також забезпечує робочі місця і своєчасну заробітну плату працівникам", - цитує прес-служба главу ФДМУ Дмитра Сенниченко.

За результатами переговорів було прийнято рішення, що ОПЗ буде самостійно продавати 5 тисяч тонн карбаміду, завдяки чому завод зможе отримати додаткові кошти на технічне переоснащення в розмірі не менше 3-5 мільйонів гривень щомісяця.

Також підвищена ціна на переробку за давальницьким контрактом.

Сенниченко також доручив наглядовій раді оголосити не пізніше середини січня відкритий конкурс на постачальника газу для підприємства.

Він зазначив, що підготовка до приватизації заводу триває згідно з графіком.

Як повідомляв УНІАН, Одеський припортовий завод входить в число об'єктів великої приватизації, продаж яких здійснюватиметься із залученням інвестиційних радників.

Одеський припортовий завод (м.

Южне, Одеська область) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні.

Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з приймання, охолоджування і перевантаження аміаку.

#ОПЗ#приватизація ОПЗ#ОПЗ приватизація.

Источник материала
Поделиться сюжетом