Контрабанда запчастин для літаків Росії: СБУ накрила схему в аеропорту "Жуляни"
Контрабанда запчастин для літаків Росії: СБУ накрила схему в аеропорту "Жуляни"

Контрабанда запчастин для літаків Росії: СБУ накрила схему в аеропорту "Жуляни"

15:33, 13 грудня 2019.

Інциденти.

Зловмисники, використовуючи підроблені товарно-супровідні документи, здійснили протиправне оформлення військових авіаагрегатів на митно-вантажному складі в аеропорту «Київ».

Обладнання ділки планували надіслати замовникам через треті країни / ssu.

Служба безпеки України запобігла контрабанді до країни-агресора комплектуючих до військово-транспортних літаків АН-72 і АН-74.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, співробітники спецслужби викрили спробу нелегального вивезення за межі України товарів подвійного призначення.

«Зловмисники, використовуючи підроблені товарно-супровідні документи, без отримання відповідних дозволів та погоджень Державної служби експертного контролю, здійснили протиправне оформлення військових авіаагрегатів на митно-вантажному складі в аеропорту «Київ» (Жуляни)», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, обладнання ділки планували надіслати замовникам, які діяли в інтересах Міноборони РФ.

Вантаж через треті країни мав надійти до «клієнтів» з країни-агресора.

Зазначається, що під час проведення спецоперації у зоні діяльності митного посту аеропорту «Київ», а також обшуків у складських приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи у Києві, правоохоронці вилучили комплектуючі до бойових літаків, митну і технічну документацію, які доводять планування протиправних поставок.

Виконавцю оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.

333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області правоохоронці виявили трубопровід, який використовується для контрабанди спирту з Молдови до України.

#Росія#контрабанда.

Источник материала
Поделиться сюжетом