Лікарі назвали простий спосіб, як запобігти смерті від серцевих захворювань
Лікарі назвали простий спосіб, як запобігти смерті від серцевих захворювань

Лікарі назвали простий спосіб, як запобігти смерті від серцевих захворювань

Чому наявність м'язової тканини така важлива для нашого організму та як запобігти передчасній смерті розповіла лікарка-кардіолог Тетяна Дарієнко.

Чим більше – тим краще.

Те, що м'язова тканина важлива для людини, і що чим її більше тим краще, запевняють як спортивні тренери й дієтологи, так і лікарі.

Заклики до занять спортом та нарощення м'язової тканини адресуються переважно молодому поколінню, однак нове дослідження фахівців Каліфорнійського університету США говорить про те, що наявність м'язів є особливо важливою для людей старшого віку, для яких ймовірність захворіти на серцево-судинні захворювання вища.

Вчені виявили, що ризики смерті від серцево-судинних захворювань зростають пропорційно зменшенню м'язової маси в організмі.

З віком відсоток м'язової тканини знижується, тому слід продовжувати працювати над її нарощенням.

Результати дослідження.

У своєму дослідженні вчені проаналізували дані 6451 особи з поширеними серцево-судинними захворюваннями: інсультом, ішемічною хворобою серця, проблемами з периферійними артеріями та дійшли висновків, що наявність м’язової маси є істотним фактором, що знижує смертність від перелічених захворювань.

Розвивайте м'язову тканину, аби жити довше.

Найнижчі ризики серцево-судинних захворювань і загальної смертності мають пацієнти з високим показником м’язової тканини в організмі.

І навпаки, люди з низькою м’язовою масою, мали високі показники смертності,.

– запевняють вчені.

Автори дослідження також наголошують, що навіть ті, хто слідкує за своєю фігурою, повинні концентруватися не так на загальній втраті ваги, як на процесі нарощення м'язів.

Источник материала
Поделиться сюжетом