Українська сторона завершила визначення нових ділянок для розведення на Донбасі – Пристайко
Українська сторона завершила визначення нових ділянок для розведення на Донбасі – Пристайко

Українська сторона завершила визначення нових ділянок для розведення на Донбасі – Пристайко

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що українська сторона завершила визначення нових ділянок для розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі.

Про це Пристайко повідомив інтерв'ю УНІАН.

«Визначення ділянок з українського боку завершилось.

Ми готуємо декілька альтернативних варіантів, тому що, в першу чергу, знову-таки буде залучена Тристороння контактна група, і в рамках одної з підгруп, якою є підгрупа з безпекових питань, будуть розглядатись і узгоджуватись ці ділянки», - сказав він.

Міністр зауважив, що позиція української сторони полягає у тому, що «на цьому етапі має бути розведення на ділянках, які мають значне і велике гуманітарне значення».

«От що для нас зараз є пріоритетом в цих трьох чи чотирьох, або щодо скількох там ділянок ми домовимось», - додав Пристайко.

Він підкреслив, що Україна виступає за те, аби це питання узгодити «максимально швидко».

«Навіть наступне засідання нас би влаштувало (у Мінську наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 18 грудня - УНІАН)», - додав глава МЗС.

«У нас є комбінація з тих ділянок, які ми хочемо.

Досвід наш підказує, що не завжди це збігається, це розведення.

Ми маємо очікувати, що розведення відбудеться дзеркальне на тій стороні.

Для цього, очевидно, потрібні домовленості, і тому ми маємо в запасі ще декілька (пропозицій щодо розведення – УНІАН), які дозволять нам маневрувати під час переговорів», - сказав Пристайко.

Повний текст інтерв'ю буде опубліковано на сайті УНІАН.

Як повідомляв УНІАН, за результатами саміту в «нормандському форматі» 9 грудня в Парижі лідери України, ФРН, Франції та РФ узгодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны