В Україні перевірятимуть виробників курятини та яєць на антибіотики
В Україні перевірятимуть виробників курятини та яєць на антибіотики

В Україні перевірятимуть виробників курятини та яєць на антибіотики

16:43, 13 грудня 2019.

Агро.

10.

Асоціація проведе аудит на чотирьох українських птахофабриках.

Асоціація "Союз птахівників України" має намір з 1 січня наступного року перевіряти виробників курятини, яєць та іншої продукції птахівництва на використання антибіотиків.

Про це повідомляє прес-служба асоціації.

"З першого січня 2020 Асоціація "Союз птахівників України" починає контрольований моніторинг залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевої продукції та продуктів життєдіяльності птиці протягом усього циклу її вирощування на чотирьох підприємствах-членах Асоціації", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, маються на увазі підприємства "Миронівська птахофабрика", "Вінницька птахофабрика" (МХП), "Ясенсвіт" ("Овостар Юніон") і "Володимир-Волинська птахофабрика".

Крім того, асоціація за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) розробила систему маркування продукції, вирощеної без антибіотиків, а також критерії для отримання виробниками права наносити таку маркування.

Згідно з повідомленням, асоціація має намір провести лабораторні дослідження та після отримання достатнього обсягу даних (близько 3 місяців) провести аудит на зазначених підприємствах, після чого вона винесе рішення про надання права наносити маркування на продукти даних компаній.

Результати аудиту будуть доступні кінцевому споживачеві на сайті асоціації.

Як повідомляв УНІАН, раніше національний координатор проекту ФАО Віталій Башинський повідомляв, що запропонована Спілкою птахівників система маркування передбачає три види позначок: "вирощено без антибіотиків", "м'ясо без антибіотиків" і "стадо без антибіотиків" - коли препарати не застосовувалися по всій вертикалі виробництва.

Крім того, за словами експерта, без прийняття законодавства з контролю за обігом антибіотиків для тварин Україна не зможе експортувати продукцію тваринництва в країни Європейського Союзу вже з 2022-2023 року, коли набуде чинності регламент по боротьбі з антибіотикорезістентністю.

#курятина#яйця та курятина#курятина та яйця.

Источник материала
Поделиться сюжетом