Зеленський: на Донбасі вже є "жива стіна", але ще 5 років втрачати українців ми не збираємось
Зеленський: на Донбасі вже є "жива стіна", але ще 5 років втрачати українців ми не збираємось

Зеленський: на Донбасі вже є "жива стіна", але ще 5 років втрачати українців ми не збираємось

01:53, 13 грудня 2019.

Політика.

За словами Зеленського, у разі відгородження стіною від Донбасу, Україна має створити всі умови для українців, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, щоб вони приїхали на території вільної України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо на Донбасі побудують стіну, то це буде «інша держава», яку Україна ніколи не визнає.

Про це він повідомив під час ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Зеленський нагадав, що на засіданні РНБО були затверджені 5 планів реінтеграції Донбасу і повернення наших територій.

«Один з цих планів – «План Б», як ви сказали («будівництво стіни – УНІАН), для мене це не «план Б», це «план остання буква», це останній план.

Я поки що дуже не хотів би, щоб ми застосували цей план, тому що ця стіна, вона вже є.

Тобто вирішувати потрібно, як повернути людей, повернути їх ментальність, їх розум, їх розуміння того, що вони українці.

У нас зараз «жива стіна» - гинуть люди, тому для мене особисто це не варіант, але, на жаль, ми повинні рухатись…5 років чекати і втрачати наших українців ми точно не збираємось», - наголосив він.

«Якщо стіна – то це інша держава, яку ми ніколи не визнаємо.

Якщо буде стіна, то нам потрібно створити всі умови для українців, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, які відчувають себе дійсно українцями, щоб вони приїхали до нас, тому що за стіною тоді буде інша місцевість, де будуть тільки бойовики», - наголосив він.

Як відомо, раніше помічник президента України Андрій Єрмак повідомляв, що у разі провалу переговорів з Росією Україна "збудує стіну і буде жити далі".

#Донбас#стіна.

Источник материала
Поделиться сюжетом