Такі зони бувають відкритого та закритого типу.
Можна поставити стільницю для нарізання м’яса та овочів або ж зробити відпочинкову зону мініатюрною, якщо у вас банально немає місця на ділянці.
Плюси та мінуси зон для барбекю.
можливість розведення вогню в будь-який час;.
комфортний відпочинок на природі в будь-який час;.
можливість приготування їжі на природному вогні та просто неба;.
простота експлуатації;.
додає естетичності заміській ділянці.
трудомісткий процес роботи;.
високий ризик пожежної небезпеки.
Навіть якщо ви впевнені в надійності споруди та власній компетенції – температура в печі і навколо неї під час приготування їжі буде дуже високою.
За таких умов імовірність пожежі зростає в кілька разів.
Правила протипожежної безпеки для барбекю-зон.
віддаленість від кущів на відстані 2 – 3 метрів;.
віддаленість від крон дерев на відстані 1,5 – 2 метри;.
відсутність легкозаймистих матеріалів на відстані 1,5 – 2 метри;.
конструкція зони для барбекю навколо відкритого вогню повинна бути викладена пожежобезпечним матеріалом;.
уся конструкція повинна бути оброблена термостійкими речовинами.
Також рекомендується розміщення зон для барбекю якомога далі від інших споруд.
Якщо займання таки станеться, то ваш будинок не постраждає.
А підібрати камін, який ідеально впишеться в ваш дизайн, можна за посиланням.