ООН заявила про порушення прав людини під час протестів в Чилі
ООН заявила про порушення прав людини під час протестів в Чилі

ООН заявила про порушення прав людини під час протестів в Чилі

14 грудня.

За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, під час антиурядових протестів у Чилі сили правопорядку застосовували насильство щодо учасників маніфестацій.

Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Вони наносили їм травми, застосовували тортури, ґвалтували, жорстоко поводилися і вбивали демонстрантів, йдеться в звіті організації, поширеному 13 грудня в Женеві.

"Слід з повною підставою вважати, що починаючи з 18 жовтня відбувалися численні порушення прав людини", - вказують автори документа, складеного на підставі, в числі інших даних, майже 300 інтерв'ю з жертвами насильства і поліцейськими.

Згідно з цією інформацією, чилійські поліцейські і військові несуть пряму відповідальність за вбивство щонайменше чотирьох людей.

В цілому під час протестів в жовтні і листопаді загинули 26 осіб.

У звіті вказується, що поліція не робила різниці між мирними й агресивними демонстрантами і невідповідним чином застосовувала сльозогінний газ і гумові кулі, внаслідок чого, зокрема, близько 350 осіб отримали травми очей.

Вогнепальні поранення отримали більше 50 осіб.

В цілому під час протестів було поранено більше 4 тисяч чоловік.

Організація також розкритикувала велике число затримань.

Зокрема, демонстранти закликають до проведення пенсійної і конституційної реформ, а також до радикальних реформ чилійської економічної системи.

Через масові заворушення конференція ООН з питань клімату була перенесена з Чилі в Іспанію.

Источник материала
Поделиться сюжетом