Російські бойовики двічі затримували патрулі ОБСЄ на Донбасі
Російські бойовики двічі затримували патрулі ОБСЄ на Донбасі

Російські бойовики двічі затримували патрулі ОБСЄ на Донбасі

Представники збройних формувань Російської Федерації протягом минулої доби, 13 грудня, двічі затримували патрулі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Про це повідомили у штабі Операції об’єднаних сил.

Затримка спостерігачів через дії підконтрольних РФ бойовиків склала загалом майже півтори години.

"На блокпості приблизно за 2,5 км на північ від ділянки розведення в районі Петрівського (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька) дозволили патрулю Місії проїхати лише після 20 хвилин очікування; на блокпості західніше Верхньошироківського (колишнє Октябрь; непідконтрольний урядові, 85 км на південь від Донецька) – лише після приблизно 1 години очікування", - йдеться у повідомленні.

У штабі наголосили, що мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників місії, що порушують бойовики.

Вони відмовляють спостерігачам у доступі до непідконтрольних урядові України територій, зокрема і до ділянок розведення сил і засобів.

У спільному підсумковому комюніке про ОБСЄ сказано, що лідери чотирьох країн "наголошують на загальному прагненні до сталої й всеохопної архітектури довіри та безпеки у Європі, заснованій на принципах ОБСЄ, для якої врегулювання конфлікту в Україні є одним із низки важливих кроків".

Источник материала
Поделиться сюжетом