У Гонконзі поліція затримала п'ятьох підлітків за підозрою у вбивстві чоловіка під час акцій протесту
У Гонконзі поліція затримала п'ятьох підлітків за підозрою у вбивстві чоловіка під час акцій протесту

У Гонконзі поліція затримала п'ятьох підлітків за підозрою у вбивстві чоловіка під час акцій протесту

21:50, 14 грудня 2019.

Світ.

За допомогою записів з камер відеоспостереження правоохоронці встановили, що затримані можуть бути причетні до смерті 70-річного чоловіка, який помер в результаті удару каменем по голові.

У Гонконзі поліцейські заарештували п'ятьох підлітків, яких підозрюють у причетності до смерті 70-річного чоловіка, який загинув, отримавши удар каменем по голові, під час сутички між антиурядовими протестувальниками та місцевими жителями, які невдоволені діями протестувальників.

Двох дівчат та трьох хлопців віком від 15 до 18 років, які брали участь у сутичці, затримали у п’ятницю після проведення розслідування, повідомляє South China Morning Post з посиланням на місцеву поліцію.

Зазначається, що на початку цього тижня поліція запропонувала винагороду у розмірі 102 тис.

доларів США за інформацію про ймовірного вбивцю чоловіка.

Однак джерело видання у поліції заявило, що арешти відбулися на основі власного розслідування правоохоронців.

Зокрема, одним з доказів поліції стало відео з вуличних камер спостереження, на яких видно, як затримані кидають каміння.

Ці відео також допомогли виявити, що один із затриманих хлопців винний у нанесенні травм 61-річному чоловіку - підліток кинув у нього каменем, внаслідок чого чоловік отримав серйозну травму ока.

Як повідомляв УНІАН, масові протести в Гонконзі почались у червні через плани влади дозволити екстрадицію до Китаю підозрюваних у скоєннях злочинів.

Пізніше влада відмовилась від цієї ініціативи, але мітинги продовжились.

Демонстранти незадоволені посиленням впливу Пекіна в їхньому місті, яке зберегло значні свободи за умовами його повернення Китаю британською колоніальною владою.

Активісти вимагали провести вільні вибори, незалежне розслідування випадків поліцейського насильства, звільнення затриманих на попередніх акціях та відставки глави адміністрації Гонконгу Керрі Лам, яку звинувачують у надмірній близькості до влади КНР.

Наприкінці листопада в Гонконзі відбулись місцеві вибори до районних рад, опозиція перемогла з великим відривом за рекордної явки.

Раніше ради контролювали пропекінські політичні сили.

#Гонконг.

Источник материала
Поделиться сюжетом