Армія повинна мати у складі не менше половини жінок - НАТО
Армія повинна мати у складі не менше половини жінок - НАТО

Армія повинна мати у складі не менше половини жінок - НАТО

21:51, 15 грудня 2019.

23.

Спеціальний представник генсека НАТО по справах жінок, миру і безпеки Клер Хатчінсон відвідала Інститут Військово-морських сил Національного університету "Одеська морська академія", де почали приймати на навчання й дівчат.

Гендерна рівність - це насамперед можливість і право вибору / фото УНІАН.

Армія повинна мати у своєму складі не менш як 50 відсотків жінок, тому що на планеті понад 50 відсотків населення становлять жінки.

Про це заявила спеціальний представник генерального секретаря НАТО по справах жінок, миру та безпеки Клер Хатчінсон під час відвідування Інституту Військово-морських сил Національного університету "Одеська морська академія", повідомляє прес-служба Міноборони України.

Метою візиту стало бажання глибше ознайомити курсантів з поняттям "гендер" і "гендерна політика".

"Ми не віримо, що якась робота може бути призначена для жінок, а якась - ні.

У країнах-членах НАТО на керівних посадах знаходяться жінки не тому, що це красиво, а насамперед тому, що це усунення перешкод на шляху до глибинної участі жінок в справі підтримання миру і безпеки", - зазначила Хатчінсон.

За її словами, гендерна рівність посідає центральне місце в системі прав людини та серед цінностей Організації Об'єднаних Націй.

"Всі ми різні: стиль, характер, робота і сім'я, але ґрунтується це все не на статевій приналежності, адже всі ми рівні", - зазначила Хатчінсон.

Кім того, підкреслила вона, гендерна рівність - це насамперед можливість і право вибору.

"І чоловіки, і жінки повинні мати можливість робити все однаково.

Армія повинна мати у своєму складі не менш як 50 відсотків жінок, тому що на планеті понад 50 відсотків населення - жінки.

Але не все так швидко робиться і для українських військовослужбовців ще потрібно час, щоб перейти на ґендерні стандарти, що діють в країнах НАТО", - додала спеціальний представник генсека НАТО по справах жінок, миру і безпеки.

Як повідомили в Міноборони, з 2019 року Інститут Військово-морських сил запрошує на навчання не тільки хлопців, а й дівчат.

У цьому навчальному році в даному військовому ВУЗі навчається одна дівчина.

"Українським військовим ще треба змінювати свій менталітет про ролі жінок в армії та їх можливості займати певні посади", - констатували у військовому відомстві.

#новини України#ґендерна рівність в Україні#жінки в армії.

Источник материала
Поделиться сюжетом