Що приготувати на новий рік: удосконалене меню для поціновувачів традиційних страв
Що приготувати на новий рік: удосконалене меню для поціновувачів традиційних страв

Що приготувати на новий рік: удосконалене меню для поціновувачів традиційних страв

Звичайно, їх не можна назвати традиційно українськими, в них дуже виражений радянський контекст, але якщо вже такий варіант досі подобається українцям, я вирішив внести невеликі зміни в звичні рецепти, щоб зробити їх ще смачнішими.

Що приготувати на Новий рік: традиційне меню.

Почнемо з рецептів новорічних закусок.

Картопляні човники, запечені в духовці – класична святкова закуска, яка подобається багатьом.

Як правило, картоплю запікають з салом.

Це непоганий варіант, але я пропоную просто запекти картоплю у формі човників і подати її разом з маринованим оселедцем.

Картопляні човники / Фото klopotenko.

Причому оселедець, засолений власноруч, так вийде набагато смачніше.

Просто спочатку запечіть, а потім змішайте м'якоть картоплі і шматочки риби – ідеальна закуска із оселедця з картоплею готова.

Далі – теж досить традиційні фаршировані яйця.

Тут дуже велике поле для фантазії, але я вирішив зробити все максимально просто і пропоную приготувати фаршировані яйця з беконом і солоними огірками.

Додамо до начинки трохи куркуми і домашнього майонезу – вийде ідеально!.

Перейдемо до новорічних салатів.

Почнемо з салату з язиком.

Так доведеться трохи попоратись – відварити язик, а потім ще й почистити його.

Але в результаті буде надзвичайна ніжність.

Ви обов'язково полюбите цей простий салат і будете готувати його не тільки на свята.

Я запевняю.

Салат з язиком / Фото klopotenko.

І, звичайно ж, король новорічного столу – салат олів'є.

Не знаю, чому цей нехитрий салат так глибоко засів у свідомості людей, але те, що це найпопулярніша новорічна страва – це факт.

Сподіваюся, що це коли-небудь зміниться і на новорічному столі українців знайде своє місце який-небудь більш цікавий салат, але поки що готуємо олів'є.

Щоб надати йому більше смаку я вирішив додати в нього запечені печериці.

Вийшло божественно смачно.

Тож якщо олів'є – обов'язкова страва на вашому новорічному столі, приготуйте мій варіант салату олів'є з грибами і куркою.

Головна страва столу – курка, запечена з кукурудзою, курагою і грибами.

Я обожнюю подібні рецепти за те, що з ними мінімум мороки.

Просто приготував начинювання, поставив курку до духовки і дістав уже готову страву.

Мені здається, що для новорічного кулінарного марафону це ідеальне рішення.

На гарнір до курки приготуйте картоплю з грибами.

У цьому рецепті начебто все просто, але спосіб нарізки картоплі, поєднання його з вершковим маслом і розмарином надають цій страві абсолютно неймовірного смаку.

Я абсолютно впевнений в тому, що запечену картоплю за цим рецептом ви приготуєте ще не один раз.

Запечен картопля з грибами / Фото klopotenko.

Тему десертів я вирішив не ускладнювати і приготувати йогуртове желе з фруктами.

Просто, швидко і не занадто калорійно.

Пам'ятаю, раніше був дуже популярний рецепт – торт "бите скло" з желатину.

Це приблизно те ж саме, тільки смачніше і виглядає набагато привабливіше.

Якщо ви любите газовану воду, то беріть звичайно її, але якщо захочете чогось кисленького, приготуйте журавлинний морс з апельсиновою цедрою.

Цей яскравий напій ідеально доповнить будь-який святковий стіл.

Що стосується алкогольних напоїв, то традиційним на Новий рік вважається шампанське.

Я вирішив не поступатися цих принципів, лише рекомендую додати до нього трохи соку грейпфрута.

Такий коктейль з шампанським має цікавий терпкий смак, який я впевнений, ви полюбите.

Маю надію, що моя добірка рецептів для новорічного столу вам сподобалася, а якщо якісь страви у вас викликають сумніви, або ви просто віддаєте перевагу іншим смакам, обов'язково подивіться інші новорічні добірки, які я підготував для любителів легких експериментів, таких же гастрономічних маніяків, як я, та для вегетаріанців.

Готувати – це просто!.

Источник материала
Поделиться сюжетом