Вчені виявили спосіб виходу з депресії: результат миттєвий
Вчені виявили спосіб виходу з депресії: результат миттєвий

Вчені виявили спосіб виходу з депресії: результат миттєвий

Вчені виявили спосіб виходу з депресії: результат миттєвий.

сегодня, 05:00.

Читати українською.

Вченим вдалося з’ясувати, що електрична стимуляція певних областей мозку здатна підняти настрій у тих людей, які вже давно страждають від депресії.

Техніка, при якій відбувається пряма електрична стимуляція області мозку, що знаходиться прямо над очима, здатна за одну мить позбавити людину від депресивного стану.

Такі дані наводить Current Biology, вказуючи дані досліджень групи вчених.

Так, повідомляється, що фахівці займалися проведенням експерименту, участь в якому взяли відразу 25 пацієнтів, які страждали від епілепсії.

Всі учасники дослідження очікували операції в госпіталі.

До їх мозку підключили дроти з метою виявити джерело нападів.

Після цього лікарі зайнялися стимуляцією за допомогою електронних імпульсів, спрямованих відразу в кілька областей.

В результаті було виявлено, що при впливі на латеральну орбітофронтальную кору кілька пацієнтів заявили про поліпшення настрою.

Однак після того, як процес стимуляції був завершений, стан пацієнтів повернулося до колишнього.

На даний момент дослідники займаються з’ясуванням того, яким саме чином можливо буде продовжити отриманий в результаті стимуляції ефект.

Також вчені мають намір з’ясувати як використовувати відкриття для лікування пацієнтів з депресією без введення електродів в мозок.

Відзначимо, що найбільш високий показник виникнення депресії був у тих учасників, чиє харчування більше відповідало західній дієті з високим вмістом червоного м’яса.

Справа в тому, що вченим із США вдалося знайти простий засіб боротьби з депресією.

Фахівці встановили, що вживання в їжу свіжих фруктів, овочів і цільнозернових продуктів знижує ризик психічного розладу.

Вони прийшли до такого висновку після проведення шестирічного експерименту зі спостереження за людьми похилого віку.

Учасники були розділені на три основні групи за рівнем відповідності їх харчування дієті, яка допомагає припинити гіпертонію, середземноморській дієті і західній.

Як показали результати спостереження, ризик виникнення депресії був нижче у представників групи, що харчувалися переважно продуктами, що входять в раціон першої дієти.

При цьому найвищий показник виникнення депресії був у тих учасників, чиє харчування більше відповідало західній дієті з високим вмістом червоного м’яса.

За словами дослідників, їх робота не доводить, що дієта DASH веде до зниження ризику психічного розладу, а лише демонструє певний взаємозв’язок.

Також Politeka писала, чим відрізняються втома, астенія та депресія.

Дарина Бойко.

Источник материала
Поделиться сюжетом