Мер Дніпра: якщо це децентралізація, то я тоді - китайський льотчик
Мер Дніпра: якщо це децентралізація, то я тоді - китайський льотчик

Мер Дніпра: якщо це децентралізація, то я тоді - китайський льотчик

На сайті Верховної Ради опубліковано текст законопроєкту про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади.

Мер Дніпра Борис Філатов відреагував на пропозиції, викладені в документі, на своїй сторінці в Facebook.

«Якщо це децентралізація, то я тоді - китайський льотчик», - наголосив він.

«Щоб було зрозуміло, після таких змін до Конституції можна простою парламентською більшістю приєднати до Дніпра, наприклад селище Горького з однієї вулиці, і оголосити нові вибори в «новій територіальній громаді».

А можна з Дніпра виключити, наприклад Таромське, зробити його нової громадою і знову ж оголосити нові вибори у новостворених громадах: Таромском і Дніпрі (без Таромського).

А можна з Дніпра зробити вісім громад.

Або 16.

Або 32.

Знову ж в турборежимі 226-ма голосами.

А можна без змін до Конституції об'єднати Харківську та Львівську області тільки тому, що в першій в облраду потрапили багато депутатів з «За життя», а в другій - з «Голосу».

Або приєднати до Запоріжжя Місяць.

Просто тому, що хочеться..

Пекло», - написав Борис Філатов.

Ряд політиків і експертів раніше наголошували, що прийняття цього Закону, навпаки, значно скоротить повноваження місцевого самоврядування і зосередить всю повноту влади в Києві.

12 грудня президент заявив, що Україна виконує свої зобов’язання щодо надання особливого статусу ОРДЛО на постійній основі шляхом підготовки внесення змін до Конституції у частині децентралізації.

Зокрема, він пояснив, що в «Мінську» записано: зміни в Конституції України у зв’язку з тим, що пов’язано з децентралізацією.

А також додав, що у пакеті законів щодо децентралізації формулювання «трішки інше», але, на його думку, «воно підходить».

Источник материала
Поделиться сюжетом