Рахункова палата зазначає високий ризик невиконання бюджету-2019
Рахункова палата зазначає високий ризик невиконання бюджету-2019

Рахункова палата зазначає високий ризик невиконання бюджету-2019

11:41, 16 грудня 2019.

Фінанси.

11.

Це спричинить недофінансування запланованих видатків.

Загальний фонд держбюджету-2019 недоотримав 51 мільярд гривень / фото УНІАН.

Рахункова палата України зазначає високий ризик невиконання плану доходів державного бюджету за підсумками 2019 року, що спричинить недофінансування запланованих видатків.

Як наголошується на сайті відомства, в результаті зросте кредиторська заборгованість, витрати на погашення якої на 2020 рік не заплановані, а також буде відстрочено завершення інвестиційних проектів, що спричинить зростання кількості об'єктів незавершеного будівництва та їх вартості.

Як зазначили у Рахунковій палаті, навіть з урахуванням скорочення планових показників на 9,8 мільярда гривень недонадходження доходів загального фонду держбюджету становлять 51 мільярд гривень.

Зокрема, за січень-листопад план з податку на додану вартість з ввезених в Україну товарів не виконано на 12,4%, по акцизному податку з вироблених в Україні товарів – на 22,5%.

Наголошується, що в січні-листопаді фінансування загального фонду держбюджету здійснювалося передусім шляхом державних запозичень, які становлять 384,2 мільярда гривень, або на 0,2% вище плану.

При цьому план надходжень від приватизації держмайна не виконано на 96,6%.

Також повідомляється, що план видатків загального фонду держбюджету за 11 місяців виконаний майже на 8%, в тому числі за більшістю бюджетних витрат - з-за низької виконавчої дисципліни учасників бюджетного процесу.

Як повідомляв УНІАН, державний бюджет України за листопад 2019 року отримав 88,831 мільярда гривень доходів, що на 8,6% нижче планового показника на цей період.

З початку року, за січень-листопад, держбюджет отримав 899,746 мільярда гривень доходів, що на 5,9% нижче планового показника на цей період.

#дефіцит бюджету#дефіцит держбюджету.

Источник материала
Поделиться сюжетом