Роботу над законопроектом про столицю у ВР фактично завершено – нардеп
Роботу над законопроектом про столицю у ВР фактично завершено – нардеп

Роботу над законопроектом про столицю у ВР фактично завершено – нардеп

15:15, 16 грудня 2019.

Політика.

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» повідомив, що друге читання в профільному підкомітеті вже проведено, найближчим часом його передадуть на розгляд в комітет.

У ВР працюють над законом про столицю / фото УНІАН.

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявляє, що роботу над законопроектом про місто Київ - столицю України (№2143-3) у Верховній Раді фактично завершено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час брифінгу.

«Паралельно йде робота над законом про столицю, вона фактично вже закінчена.

І друге читання вже в підкомітеті проведено, найближчим часом - буде в комітеті», - зазначив Корнієнко.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону про місто Київ - столицю України (№2143-3).

Документом передбачено, що систему адміністративно-територіального устрою Києва становлять 10 районів.

Місцеве самоврядування у столиці здійснюється територіальними громадами міста та районів як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування.

Система місцевого самоврядування у Києві включає: територіальну громаду міста Києва; Київського міського голову; Київську міську раду; Київський магістрат; територіальні громади районів у місті Києві; районні у місті Києві ради; районні у місті Києві адміністрації; органи самоорганізації населення.

Київський міський голова є головною посадовою особою територіальної громади столиці.

Він очолює виконавчий орган Київської міської ради - Київський магістрат та головує на засіданнях Київської міської ради.

Цим законопроектом у законі "Про місцеві вибори" встановлюється, що загальний склад (кількість депутатів) Київської міської ради становить 80 депутатів (нині - 120).

Загальний склад районної у місті Києві ради становить 20 депутатів.

Закон доповнюється розділом "Проведення місцевих виборів у місті Києві".

У розділі, зокрема, передбачено, що вибори депутатів Київради проводяться за пропорційною виборчою системою в багатомандатних виборчих округах.

Вибори відбуваються за відкритими виборчими списками міських організацій політичних партій у спосіб, що надає право виборцю визначати пріоритетність позиції кандидата у списку партії, за яку він голосує.

Вибори Київського міського голови проводяться за мажоритарною системою абсолютної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі, що збігається з територією Києва.

Вибори депутатів районних у місті Києві рад проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в багатомандатних виборчих округах, на які поділяється територія району в Києві.

Територія столиці ділиться на 10 багатомандатних виборчих округів.

Источник материала
Поделиться сюжетом