У Сенаті США запросили Джуліані розповісти про те, що він дізнався в Україні
У Сенаті США запросили Джуліані розповісти про те, що він дізнався в Україні

У Сенаті США запросили Джуліані розповісти про те, що він дізнався в Україні

Рудольфа Джуліані, адвокату президента США Дональда Трампа, запросили розповісти Юридичному комітету Сенату США про його нещодавне відрядження в Україну.

Відповідна пропозиція надійшла від голови Комітету Ліндсі Ґрема, повідомляє "Голос Америки".

У той же час, на думку Ґрема, свідчення адвоката не мають торкатися процедури імпічмента лідера США.

"Стосовно імпічменту, хочу, щоб моє рішення базувалось на свідченнях зібраних Палатою представників США", - зазначив сенатор.

Але Ґрема цікавлять інші питання, стосовно яких Джуліані має свідчення після поїздки в Україну, зокрема про справу Джо і Хантера Байденів.

"Якщо Руді хоче виступити зі свідченнями перед Юридичним комітетом стосовно того, що він знає, ми це вітатимемо", - зауважив Ґрем.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що 4 грудня, Джуліані зустрівся в Будапешті (Угорщина) з колишнім генеральним прокурором Юрієм Луценком, а в четвер прилетів до Києва для зустрічі з екс-генпрокурором Віктором Шокіним і прокурором Костянтином Куликом.

Мета візиту Джуліані в Угорщину і Україну - надати прихильникам Трампа нові матеріали, щоб підірвати процедуру імпічменту в Палаті представників і, зрештою, судовий процес в Сенаті.

Під час розмови Трамп кілька разів згадав про необхідність продовжити розслідування щодо української газодобувної компанії Вигіѕmа, де працював син Джо Байдена, суперника Трампа на майбутніх президентських виборах у США.

Це стало приводом для початку процедури імпічменту американського президента.

В ході розслідування конгресмени побажали встановити, не чи затримував Трамп військову допомогу Україні, щоб підштовхнути Київ до розслідування справи Джо і Хантера Байденів.

Источник материала
Поделиться сюжетом