Витяжку треба чистити раз на місяць
Витяжку треба чистити раз на місяць

Витяжку треба чистити раз на місяць

— За витяжкою треба правильно доглядати.

Забруднена жиром — може спричинити пожежу, — говорить 37-річний Ігор Забудський із Черкас, продавець кухонного приладдя.

— Над газовою плитою чистять раз на місяць.

Над електричною — раз на півроку.

Найчастіше очищають засобами для посуду чи харчовою содою.— Важливо очистити фільтр.

Його знімають і замочують на півгодини в теплій воді, додають мийні засоби.

Можна відмити в посудомийній машині за температури 60 градусів.

Застарілий жир краще виварювати.

Використовують господарське сіре мило.

Брусок натирають на крупній тертці та додають харчову соду.

У посудину поміщають фільтр і кип'ятять 10 хв.

Промивають під краном, очищаючи жорсткою стороною губки.— Для складних забруднень можна використовувати засоби для водостоків.

Треба працювати в рукавицях при відчиненому вікні.

На фільтр посипати гранули засобу й полити гарячою водою.

З'явиться бурхлива хімічна реакція.

Так фільтр тримають протягом 10 хв.

Потім акуратно зливають розчин і промивають приладдя.— Цим методом не можна користуватися часто.

Лужні речовини "з'їдають" металеву структуру фільтра, — додає Ігор Забудський.

Источник материала
Поделиться сюжетом