ЗМІ розповіли, хто стоїть за кримінальною справою проти адвоката естонського інвестора
ЗМІ розповіли, хто стоїть за кримінальною справою проти адвоката естонського інвестора

ЗМІ розповіли, хто стоїть за кримінальною справою проти адвоката естонського інвестора

Журналісти програми "ТСН.

Тиждень" розкрили подробиці резонансної кримінальної справи щодо адвоката і представника естонського інвестора Олександра Погорілого.22 листопада 2019-го року після виступу генпрокурора Рябошапки, співробітники ГПУ і СБУ спробували провести обшук і вручення підозри адвокату нібито за факт вимагання у голови селища Затока В'ячеслава Бокія.

Примітно, що сам Бокій є обвинуваченим в організації замовного вбивства Погорілого, він переховувався від правосуддя, але був затриманий у 2016-му році.У сюжеті колишній адвокат Бокія Станіслав Клименко стверджує, що в 2016-му році глава селища особисто говорив йому про плани з ліквідації Погорілого, а депутат селищної ради Богдан Шевчук стверджує, що Бокій просив його знайти виконавців вбивства, а також "скинутися на це грошима".

За словами Шевчука, незабаром після невдалого замаху Бокій познайомився з Павлом Демчиною (перший заст.

голови СБУ 2016-2019), який відпочивав в Затоці.

Через деякий час Бокій розповів Шевчуку, що придумав якусь "комбінацію", щоб за допомогою своїх зв'язків в СБУ завести кримінальну справу проти Погорілого і тим самим закрити справу щодо замовного вбивства, в якому головним обвинуваченим є сам Бокій.

Після цього він став вимагати, щоб Шевчук став одним з учасників переговорів між Бокієм і Погорілим - стверджує в сюжеті депутат.

Анатолій Коломієць, один з людей, яким Бокій доручив вести переговори з Погорілим, відкрито озвучив імена співробітників СБУ, яких глава селищної ради називав "своїми людьми".

Він також оприлюднив аудіозапис телефонної розмови, в якому Бокій каже йому їхати в СБУ і писати заяву на Погорілого, "а там вже всі в курсі".І Богдан Шевчук, і Анатолій Коломієць були свідками особистої зустрічі Погорілого та Бокія, на якій наполягав останній, і обидва стверджують, що ніякого факту вимагання з боку адвоката не було.

Сам Погорілий називає цю справу особистою помстою голови селищної ради проти нього і естонського інвестора за принципову позицію проти криміналу і розкрадань землі в Затоці.

З цього приводу адвокат звернувся до президента Зеленського, назвавши дії силовиків свавіллям, а справу сфабрикованою на замовлення Бокія.

У зверненні Погорілий закцентував увагу на тому, що протягом двох тижнів в Затоці має відбутися сесія селищної ради, на якій в приватні руки незаконним чином можуть бути віддані близько 12 га пляжів курорту.

Після початку будівництва набережної, представники місцевої злочинної групи, в яку за словами адвоката інвестора Олександра Погорілого входять депутати сільради і криміналітет, звернулися до інвестора з вимогою 30% частки в бізнесі.

Після того як адвокат Олександр Погорілий почав активно висвітлювати діяльність ОЗГ, на нього було скоєно замах, якому запобігла Нацполіція.

Правоохоронці встановили, що замовником замаху є секретар сільради Затоки В'ячеслав Бокій, а організатором - його помічник.

За інформацією ЗМІ чиновники Затоки також причетні до масових розкрадань не менше 30 га курортної землі на більш ніж 750 млн гривень, у тому числі знищенням державних і комунальних баз відпочинку, а ГПУ відкрила низку справ проти так званого "ОЗУЗатока".

Однак, на даний момент жодного засудженого у цих справах немає, затримані за замах на вбивство - відпущені на свободу, а секретаря селищної ради Бокія знову підозрюють у причетності до земельних махінаційУ 2017-му році ПАРЄ році прийняла резолюцію, яка засуджує бездіяльність України в боротьбі проти ОЗУ і відсутності реальної допомоги інвестору Марселю Віхману.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны