СММ ОБСЄ зафіксувала постріли на ділянці розведення сил біля Петрівського
СММ ОБСЄ зафіксувала постріли на ділянці розведення сил біля Петрівського

СММ ОБСЄ зафіксувала постріли на ділянці розведення сил біля Петрівського

13:59, 28 грудня 2019.

Війна.

Спостерігачі місії 24 та 26 грудня зафіксували неподалік Петрівського вибухи та постріли з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

СММ зафіксувала постріли в районі розведення сил / фото УНІАН.

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що зафіксували постріли у межах ділянки розведення сил і засобів в районі Петрівського Донецької області.

Про це йдеться у звіті на сайті ОБСЄ.

"24 грудня, перебуваючи приблизно за 2 км від Богданівки, спостерігачі чули 2 вибухи невизначеного походження та 2 черги з великокаліберного кулемета - приблизно за 2–3 км на південний схід (за оцінкою, у межах ділянки розведення в районі Петрівського).

Того ж дня, патрулюючи орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, команда СММ чула 20 пострілів зі стрілецької зброї (за оцінкою, поза ділянкою розведення, однак у межах 5 км від її межі)", - йдеться у повідомленні.

"26 грудня, здійснюючи спостереження на західній околиці Петрівського, спостерігачі чули 3 постріли зі стрілецької зброї на відстані близько 1-2 км на південь (за оцінкою, у межах ділянки розведення в районі Петрівського).

Того ж дня зі своєї позиції у двох різних місцях біля цієї ділянки розведення члени патруля місії чули 12 пострілів і черг із великокаліберного кулемета та стрілецької зброї - усі, за оцінкою, поза ділянкою розведення, однак у межах 5 км від її межі", - сказано у звіті.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.

#СММ ОБСЄ.

Источник материала
Поделиться сюжетом