В Одесі нагородили переможців конкурсу дитячої творчості «Різдвяна зірка»
В Одесі нагородили переможців конкурсу дитячої творчості «Різдвяна зірка»

В Одесі нагородили переможців конкурсу дитячої творчості «Різдвяна зірка»

11 січня 2020 року в Міській художній галереї Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря відбулося урочисте відкриття виставки XXV Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Різдвяна зірка».

У конкурсі взяли участь понад 2000 дітей від 5 до 18 років з України, Польщі, Болгарії, Румунії, ПАР та інших країн.

«Цей конкурс дуже важливий для розвитку дітей, які відображають у своїх роботах навколишній світ таким, яким його хочуть бачити: світлим, радісним і барвистим.

І наше завдання - створити для дітей умови для їхньої творчості», - зазначив депутат Одеської міської ради Олег Бриндак.

«Ми проводимо конкурс вже у двадцять п’яте.

Діти надсилають найрізноманітніші малюнки, не повторюючись у виконанні своїх творів.

Цьогоріч, крім традиційних номінацій - «Живопис», «Графіка», «Декоративно-ужиткове мистецтво», ми ввели номінацію «Ілюстрація творів одеських авторів», у якій перемогли вихованці студії Ірини Харитонової Дитячої музичної школи № 15», - розповіла голова журі, почесний працівник культури України, членкиня Національно спілки художників України Галина Лєкарева-Нікітіна.

На виставці XXV Міжнародного конкурсу дитячої творчості «Різдвяна зірка» були представлені роботи, виконані в техніці акварелі, гуаші, квілінгу, а також графіка, вітражі, колективні композиції, глиняні іграшки та ляльки.

Також під час творчої виставки відбулася презентація книги «Чудеса Божого світу» з малюнками юних художників, виданої за підтримки Генерального консула Румунії в Одесі Єміла Рапчі.

Видання буде передано до бібліотек Одеси, дитячих будинків та притулків для духовного виховання дітей.

Крім того, на зустрічі була представлена і передана в дар монастирю книга письменника-мариніста Володимира Бойка «Канонерський човен «Донець».

Професійне журі відзначило грамотами та дипломами 85 юних авторів, які отримали подарунки від організаторів конкурсу.

Виставка експонуватиметься до 20 лютого 2020 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом