Рада дозволила будувати пандуси без документів про право власності
Рада дозволила будувати пандуси без документів про право власності

Рада дозволила будувати пандуси без документів про право власності

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект № 0863, за допомогою якого має намір дозволити облаштовувати пандуси у будівлях без документа про право власності та користування земельною ділянкою.

За проголосували 338 народних депутатів.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання вів телеканал "112 Україна".

Документом вносяться зміни в закон "Про регулювання містобудівної діяльності", зокрема пропонується доповнити його, що дозволить улаштування засобів безперешкодного доступу до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення, в тому числі до під'їздів та/або квартир у житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при відсутності документа, що посвідчує право власності або користування земельною ділянкою.

В документі передбачається норма, згідно з якою об'єкт може бути прийнятий в експлуатацію, у разі якщо він не відповідає вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил, у тому числі по доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Порядок улаштування засобів безперешкодного доступу до об'єктів або їх розумного пристосування, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Источник материала
Поделиться сюжетом