АМКУ рекомендує тепловикам знизити нарахування за тепло та гарячу воду
АМКУ рекомендує тепловикам знизити нарахування за тепло та гарячу воду

АМКУ рекомендує тепловикам знизити нарахування за тепло та гарячу воду

15:59, 17 січня 2020.

Енергетика.

На думку Антимонопольного комітету, підставою для зменшення нарахувань є зниження більш ніж на 20% ціни на природний газ.

В Україні можуть подешевшати опалення і гаряча вода / фото УНІАН.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував теплопостачальним підприємствам щомісяця, починаючи з січня, знижувати споживачам нарахування за опалення і гарячу воду до кінця опалювального сезону.

У повідомленні відомства говориться, що підставою для зменшення нарахувань є зниження більш ніж на 20% ціни на природний газ, яка є основною складовою собівартості теплової енергії.

Зазначається, що теплопостачальні компанії та органи місцевого самоврядування мають вжити заходів щодо зміни розміру нарахувань за опалення і гарячу воду протягом опалювального періоду 2019/2020 року у зв'язку зі зменшенням ціни на природний газ.

Крім того, теплопостачальні компанії та органи місцевого самоврядування повинні забезпечити своєчасне інформування споживачів про вжиті заходи щодо зміни розміру нарахувань за опалення і гарячу воду, а також здійснити в повному обсязі перерахунок всім категоріям споживачів за надані або надані не в повному обсязі або неналежної якості послуги, враховуючи умови аномально теплої зими.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що тарифи на опалення для населення повинні бути знижені вже в грудні.

24 грудня Кабмін надав можливість теплопостачальним підприємствам зменшити чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що це рішення дозволить вже в грудні на 30% зменшити суми в платіжках за комунальні послуги.

Після цього ряд теплопостачальників та голів органів місцевого самоврядування заявили про зниження нарахувань за тепло та гарячу воду на 20-30%.

Источник материала
Поделиться сюжетом