Авіакатастрофа в Ірані: Дані про страховика та страхових виплатах поки не повідомляють
Авіакатастрофа в Ірані: Дані про страховика та страхових виплатах поки не повідомляють

Авіакатастрофа в Ірані: Дані про страховика та страхових виплатах поки не повідомляють

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" поки не розголошує інформацію про страховика та страхових виплати родичам загиблих в авіакатастрофі літака Boeing, який виконував рейс із столиці Ірану.

Про це розповіли в авіакомпанії на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Авіакомпанія не може коментувати ваш запит або відповідати на ваші питання, поки не будуть завершені юридичні процедури після аварії PS752", - йдеться в повідомленні.

Страхова компанія "Бусін" також не надала інформації про те, страхувала вона відповідальність авіакомпаній перед пасажирами і членами екіпажу в Тегерані літака Boeing 737-800, а також процедуру виплат.

Відомо, що за правилами повітряних перевезень пасажирів авіакомпанія не може виключити чи обмежити свою відповідальність за шкоду, яка спричинила загибель або тілесне ушкодження пасажира сумою в розмірі 113,1 тис.

СПЗ (спеціальні права запозичення) для кожного пасажира.

Крім того, у разі загибелі або тяжкого тілесного ушкодження пасажира, авіакомпанія повинна протягом 15 днів після ідентифікації загиблого або важко травмованого пасажира виплатити аванс його родичам в розмірі не менше 16 тис.

Зазначимо, що 113,1 тис СПЗ на сьогоднішній день дорівнює 120 тис.

євро, а 16 тис.

СПЗ, відповідно, - близько 2,3 тис.

На борту знаходилися 176 осіб, з них 9 - члени екіпажу.

Серед загиблих 11 українців, двоє були пасажирами.

Більшість загиблих - з Ірану і Канади.

У суботу вранці, 11 січня, Генеральний штаб Збройних сил Ірану заявив, що в український літак Boeing 737 потрапила ракета, запущена військовим центром Вартових Ісламської Революції.

Источник материала
Поделиться сюжетом