Одеський стадіон "Чорноморець" знову не змогли продати: немає покупців
Одеський стадіон "Чорноморець" знову не змогли продати: немає покупців

Одеський стадіон "Чорноморець" знову не змогли продати: немає покупців

14:00, 17 січня 2020.

Фінанси.

Наступний аукціон запланований на кінець січня - початок лютого.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в черговий раз не зміг продати одеський стадіон "Чорноморець" через відсутність покупців.

Про це повідомила прес-служба фонду.

"Аукціон з продажу стадіону "Чорноморець" (Одеса) та прав вимоги по 40 кредитами юридичних осіб 15 січня 2020 завершився безрезультатно через відсутність учасників", - йдеться в повідомленні.

Початкова ціна пулу активів склала 733,2 мільйона гривень і знизилася протягом аукціону на 50% – до 366,6 мільйона гривень.

Однак, придбати лот навіть за такою ціною охочих не виявилося.

Як зазначає прес-служба фонду, раніше ці активи виставлялися на продаж 13 разів протягом півтора року – спочатку в системі "Prozorro.

Продажу", а потім на закордонних майданчиках.

Стартова ціна комплексу будівель стадіону "Чорноморець" у 2018 році становила 1,13 мільярда гривень, але через відсутність попиту впала майже на 40%.

У прес-службі зазначають, що актив привертає увагу інвесторів, однак поки що ніхто не зважився купити через проблемного статусу стадіону - фонд отримав його як заставу по кредитах.

Як показує практика, щоб стати повноцінним власником такого активу, покупцеві доведеться витратити багато часу, зусиль і коштів, пройти через низку судів.

Це істотно впливає на попит і знижує ціну активу.

Згідно з повідомленням, наступний аукціон пройде в кінці січня - початку лютого 2020 року на майданчику "Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн" (FFN) з метою залучити якомога більше учасників торгів, у тому числі іноземних інвесторів.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав стадіон "Чорноморець" як заставу по кредитах пов'язаних компаній перед збанкрутілим "Імексбанком".

"Імексбанк" (м.

Одеса) працює на ринку України з 1994 року і входив у групу великих банків.

Банк належав депутату Верховної Ради Леоніду Климову (група "Відродження"), який входить до парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

Источник материала
Поделиться сюжетом