Рада ухвалила проект постанови щодо захисту прав дитини в Україні
Рада ухвалила проект постанови щодо захисту прав дитини в Україні

Рада ухвалила проект постанови щодо захисту прав дитини в Україні

17 січня.

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, направлені на захист прав дитини в Україні.

Відповідне рішення підтримали 351 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проект Постанови №2672 про стан соціального захисту дітей та невідкладні заходи, направлені на захист прав дитини в Україні передбачає комплекс заходів, направлених на поліпшення становища українських дітей та удосконалення діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань забезпечення та дотримання прав дитини в Україні.

Так, ВРУ постановляє Кабміну:.

- розробити і внести до Ради проект закону про удосконалення процедури позбавлення і поновлення батьківських прав,.

- забезпечити вдосконалення процедури перетину дітьми лінії розмежування, видачі паспортів громадян України дітям, які проживають на окупованих територіях, видачі документів дітям віком до трьох років, які вперше перетинають лінію розмежування,.

- розробити та затвердити порядок виїзду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за кордон на навчання,.

- розробити стандарт державної статистики щодо збору та узагальнення єдиних та об’єктивних статистичних даних щодо випадків насильства по відношенню до дітей та за участі дітей та інше.

Источник материала
Поделиться сюжетом