Військовий експерт: Україні потрібно змінити тактику захисту від агресора
Військовий експерт: Україні потрібно змінити тактику захисту від агресора

Військовий експерт: Україні потрібно змінити тактику захисту від агресора

Війна Росії проти України ставить нашу країну перед новими викликами.

Потрібно зробити ревізію тактики ведення бойових дій.

Окрім того існує нагальна потреба орієнтування на двостороннє співробітництво зі США.

В переозброєнні армії вкрай потрібні акценти на новітні технології, які підходять під особливості сучасної війни.

Такі думки висловив Валентин Бадрак, директор Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння, під час пресконференції в пресцентрі «Главком».

«Україна п’ять років ремонтувала і модернізувала озброєння і техніку для війни третього покоління, брати участь ж доведеться у війні четвертого покоління і більше.

То ж, вкрай необхідно перейти до оперативного формування відповідних бойових можливостей, які умовно можна назвати силами стримування агресії.

Це і ракети дальністю 300-500 км, а в перспективі – 1500 км, і передові оборонні технології, тобто новітні засоби виявлення, цілевказівки, автоматизації, радіоелектронної боротьби, а також масове виробництво ударних компонентів, а саме від баражуючих боєприпасів до ударних безпілотників багаторазового використання», - каже експерт.

На його думку, українській армії варто переосмислити п’ятирічний досвід військового опору Росії і почати впроваджувати нові методи ведення бойових дій – з урахуванням поточних можливостей.

«Якщо замало шансів добре й швидко модернізувати парк бойових літаків, можливо, варто ретельно дослідити доцільність інших акцентів? Наприклад, масового виробництва відносно дешевих ударних «безпілотників-камікадзе».

Або оперативного впровадження технологій автоматизації та кібервійни, що може паралізувати інформаційні системи противника», - продовжує Бадрак.

Експерт зазначає, що є сенс розглянути і можливості ведення сучасної війни, але із застосуванням сучасних технологій.

«Усе це – галузі для ретельного вивчення.

Але якісна експертиза має бути, рішення мають базуватися не на емоційному чи інтуїтивному передчутті кількох людей, а на обґрунтованих і чітко вивірених ідеях.

До речі, напевно було б доцільно створити в Міноборони окрему невеличку структуру досліджень сучасних бойових дій і розвитку ЗСУ», - переконує директор ЦДАКР.

І додає, що за певних умов Україна могла б стати для США «європейським Ізраїлем».

Але тут є чітка умова – проблематика використання новітніх технологій при таких трансформаціях має бути на першому місці.

Источник материала
Поделиться сюжетом