Киян закликали мінімізувати використання автомобілів через забруднення повітря
Киян закликали мінімізувати використання автомобілів через забруднення повітря

Киян закликали мінімізувати використання автомобілів через забруднення повітря

02:04, 18 січня 2020.

Екологія.

Погодні умови сприяють накопиченню шкідливих часток у приземному шарі атмосфери.

Киянам рекомендують уникати прогулянок біля автомобільних магістралей / фото УНІАН.

Столична влада закликала жителів Києва мінімізувати використання особистого транспорту для зниження забруднення повітря.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Кращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість - використання громадського транспорту, особливо в години пік", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського за 16 січня 2020 року, зафіксовані перевищення середньодобових концентрацій забруднюючих речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки в місцях скупчення автомобільного транспорту (пл.

Бессарабська, пл.

Деміївська, бульвар Лесі Українки).

"За прогнозами Укргідрометцентру, погодні умови сприяють накопиченню шкідливих часток.

Усе зміниться після випадання опадів, посиленням вітру і зниженням температури", - сказано в повідомленні.

За даними Управління екології та природних ресурсів КМДА, у зв’язку зі стрімким збільшенням кількості транспортних засобів після закінчення новорічних свят, сухої, практично безвітряної погоди, температурної інверсії, не відбувається вертикальне розсіювання зважених часток і забруднюючих речовин, які накопичуються у приземному шарі атмосфери.

Киянам рекомендують уникати прогулянок біля автомобільних магістралей, проводити вологе прибирання і збільшити кількість споживання води.

Раніше УНІАН повідомляв, що Париж запровадив заборону на в'їзд у місто в будні дні для старих дизельних автомобілів, щоб поліпшити якість повітря і знизити смертність від забруднення твердими частинками.

Источник материала
Поделиться сюжетом