На популярних іспанських курортах вирішили жорстко боротися з пияцтвом туристів
На популярних іспанських курортах вирішили жорстко боротися з пияцтвом туристів

На популярних іспанських курортах вирішили жорстко боротися з пияцтвом туристів

07:10, 18 січня 2020.

Новини туризму.

11.

Адміністрація іспанських Балеарських островів прийняла жорсткі заходи для боротьби з пияцтвом туристів - не тільки іноземців, але й іспанців.

Регіональний уряд Балеарського архіпелагу прийняв рішення про боротьбу з так званим "п'яним туризмом" гостей, що прибувають сюди на відпочинок як з інших регіонів Іспанії, так і багатьох європейських країн.

Острови з їх знаменитими курортами щорічно відвідують понад 16 млн людей, і багато хто використовує своє перебування для безмірного споживання алкоголю, оскільки тут він дешевший, ніж у багатьох інших регіонах, пише dw.

Пияцтво, на думку місцевої адміністрації, негативно впливає на криміногенну обстановку і в цілому на престиж місцевих курортів, робить їх менш привабливими для сімейного відпочинку.

Обмеження на продаж алкоголю, які будуть діяти в найближчі 5 років, вводяться на двох найбільш відвідуваних островах - Мальорці та Ібіці, наголошується в повідомленні балеарського уряду.

На Майорці мова йде про найбільш популярні курорти - Плайя-де-Пальма, Ель-Ареналь і Магалуф.

На Ібіці - про курорт Сант-Антоні-де-Абад.

Відтепер заборонена реклама алкогольних напоїв.

У готелях, барах і ресторанах скасовані "happy hours" - час, коли алкоголь пропонували за зниженими цінами.

Його продаж у магазинах і питних закладах дозволено лише з 8.00 до 21.30 (раніше продавали алкоголь цілодобово, - ред.).

На всій території архіпелагу суворо забороняється так званий "балконінг": модна, але надзвичайно небезпечна розвага підхмеленої публіки - стрибати в готельний басейн із балкона свого номера.

Продаж алкоголю заборонений не тільки тим, хто молодше 18 років, але й вагітним.

Під заборону підпали і так званий "пабкроулінг" - організовані екскурсії питними закладами з необмеженою дегустацією.

Не будуть практикуватися і популярні "паті боутс" - морські прогулянки із споживанням (як правило, необмеженим) алкоголю.

Любителів "балконінга" чекає негайне виселення з готелю, кримінальне переслідування і штраф від 6000 до 60 тисяч євро.

Такі ж суми доведеться заплатити і власникам готелю, якщо вони вчасно не попередять постояльців про неприпустимість подібного розваги.

Аналогічні штрафи введені за рекламу алкоголю.

Що ж стосується п'яних бешкетників, то на них, в залежності від скоєного, можуть накласти відносно невеликий адміністративний штраф або порушити проти них кримінальну справу з подальшою виплатою до 60 тисяч євро.

Порушникам правил продажу алкоголю загрожують штрафи від 60 до 600 тис.

Тепер, як йдеться в прес-релізі балеарської адміністрації, "не у багатьох виникне бажання порушувати нові правила".

Як повідомляв УНІАН, торік курортне місто Пальма на Майорці заборонило вживати алкоголь у деяких популярних районах, у тому числі на пляжі, прагнучи вирішити проблему з п'яними туристами.

Источник материала
Поделиться сюжетом