Українців заохочують до "зміни батька": що відомо про суперечливий законопроєкт
Українців заохочують до "зміни батька": що відомо про суперечливий законопроєкт

Українців заохочують до "зміни батька": що відомо про суперечливий законопроєкт

В Комітеті Верховної Ради з питань молоді та спорту рекомендували парламенту прийняти за основу законопроект, який встановлює право особи змінювати своє по-батькові, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

У запропонованому законопроекті особа, яка досягла 16 років, має право самостійно змінювати своє по-батькові, а дитина віком від 14 до 16 років може це робити за згодою батьків, або за згодою одного з батьків при відсутності іншого (помер, визнаний зниклим без вісті, обмежено дієздатним, недієздатним) чи у випадку позбавлення одного з батьків батьківських прав.

Також змінювати по-батькові можна буде у випадку, якщо відомості про батька виключені з актового запису про народження дитини, або внесені туди на підставі заяви матері.

Закордонний паспорт, 24 канал.

У разі заперечення одного з батьків законопроект передбачає можливість вирішення цього питання у судовому порядку.

Комітет з питань молоді та спорту підтримав цей законопроект, але рекомендував вилучити з нього право змінювати по-батькові для дитини віком від 14 до 16 років, оскільки, на думку членів комітету, це може спричинити посилення конфліктів між батьками та розтягнутись у часу на два роки або більше.

Популярні новини зараз.

Міністр Путіна Лавров налетів на Зеленського через Донбас: "Обстановка залишається складною".

У США покінчив життя самогубством зірка серіалу "Друзі": подробиці.

Хрещення Господнє 2020: чого в жодному разі не можна робити в свято.

Київ у вогні: потужне полум'я охопило два будинки зі сплячими людьми, вижили не всі.

Показати ще.

А Уповноважений Верховної ради з прав людини рекомендував дозволити самостійно змінювати по-батькові з 14 років, оскільки саме з цього віку українці мають право отримувати паспорти.

Нагадуємо, що екс-спікер Верховної Ради Анлрій Парубій вважає, що вже в цьому році в Україні можуть пройти парламентські вибори.

Як повідомляв портал "Знай.

ua", голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву після новини про те, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук йде у відставку.

Також "Знай.

ua" писав, що голова Верховної ради України Дмитро Разумков висловив свої співчуття родинам пасажирів і членів екіпажу українського літака, який розбився поблизу Тегерана.

Источник материала
Поделиться сюжетом