Європа виготовить менше апельсинового соку через неврожай
Європа виготовить менше апельсинового соку через неврожай

Європа виготовить менше апельсинового соку через неврожай

Такий прогноз опублікувало Міністерство сільського господарства США (USDA), повідомляє Українська плодоовочева асоціація.

Основною причиною зниження виробництва соку є скорочення валового збору апельсинів в Іспанії, яка є провідним виробником цих фруктів.

Очікується, що обсяги апельсинів для переробки в Італії також суттєво знизяться у порівнянні з минулорічними показниками через дефіцит запасів цих фруктів.

«Хоча апельсиновий сік є найпопулярнішим соком у ЄС, його конкуренція з іншими безалкогольними напоями та фруктовими соками загострюється.

В останні роки така конкуренція суттєво вплинула на зменшення споживання апельсинового соку в ЄС.

Прогнозується, що в сезоні 2019/20 років споживання апельсинового соку продовжить негативну тенденцію.

Наразі чотирнадцять країн ЄС, включаючи Іспанію, розробляють рекламну кампанію під назвою Fruit Juice Matters, яка спрямована на підвищення споживання фруктових соків у регіоні», — коментує ситуацію з посиланням на USDA директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Що стосується міжнародної торгівлі, то ЄС залишається нетто-імпортером апельсинового соку.

Так, в сезоні 2018/19 ЄС імпортував 657,6 тис.

т цієї продукції загальною вартістю $1,37 млрд.

Основним постачальником апельсинового соку на ринки ЄС є Бразилія, яка поставляє майже 88% від загального обсягу імпортованої продукції.

В той же час, минулого сезону ЄС експортувала 60 тис.

т апельсинового соку загальною вартістю $149 млн.

Головними імпортерами соку з ЄС є Швейцарія, Норвегія, Саудівська Аравія, Японія, Північна Корея та Китай.

Однак експерти прогнозують, що показники експорту апельсинового соку з ЄС зменшаться, а показники імпорту, навпаки, зростуть на фоні суттєвого зменшення виробництва.

Источник материала
Поделиться сюжетом