На сході Лівії Хафтар перекрив всі порти і наказав припинити відвантаження нафти
На сході Лівії Хафтар перекрив всі порти і наказав припинити відвантаження нафти

На сході Лівії Хафтар перекрив всі порти і наказав припинити відвантаження нафти

На сході Лівії відвантаження нафти припинене.

Deutsche Welle.

На сході Лівії командувач Лівійської національної армії Халіфа Хафтар перекрив морські порти і наказав припинити відвантаження нафти.

Про це йдеться в повідомленні пресс-службы Лівійської Національної нафтової корпорації.

"Національна нафтова корпорація оголошує про форс-мажорні обставини після припинення експорту нафти Генеральним командуванням з портів Брега, Рас-Лануф, Аль-Харік, Зуайтина і Сидри", - йдеться в повідомленні компанії.

Відповідні розпорядження віддав начальник служби охорони нафтових об'єктів майор Наджі аль-Магриби і командування Лівійської національної армії, очолюваної Халіфою Хафтаром.

За оцінками компанії, перекриття нафтових терміналів призведе до втрат у видобутку сирої нафти на 800 тисяч барелів на день, на додаток до щоденних фінансових втрат, які оцінюються приблизно в 55 мільйонів доларів в день.

Дипломати розглядають закриття терміналів як маневри ЛНА, спрямовані на посилення тиску напередодні конференції в неділю в Берліні, де Німеччина бажає домогтися довгострокового перемир'я між ворогуючими сторонами в Лівії.

Доходи від нафти реєструються через Національну нафтову корпорацію в Тріполі і приносять користь в основному міжнародно-визнаного уряду в Тріполі, хоча деякі державні службовці на сході також отримують оплату.

За словами дипломатів, щоб одержати більшу частку, ЛНА кілька разів намагалася продавати нафту самостійно, але була зупинена Організацією Об'єднаних Націй через порушення ембарго.

Источник материала
Поделиться сюжетом