Збиття "Боїнга" МАУ: в іранському готелі, де зупинявся екіпаж, повісили пам’ятне фото
Збиття "Боїнга" МАУ: в іранському готелі, де зупинявся екіпаж, повісили пам’ятне фото

Збиття "Боїнга" МАУ: в іранському готелі, де зупинявся екіпаж, повісили пам’ятне фото

17:43, 19 січня 2020.

Світ.

19.

Фото загиблого екіпажу містить підпис "Наше сердце с вами".

Фото екіпажу в готелі в Ірані/ facebook.

com/Бригада Транспортної Авіації.

В іранському готелі на честь загиблого в авіакатастрофі екіпажу літака МАУ повісили фото - саме там українці зупинялися перед рейсом.

"На знак шани та пам'яті персонал готелю, із якого наші хлопці і дівчата вирушили в свій останній рейс, розмістили в холі фото загиблого екіпажу з підписом "Наше сердце с вами", - зазначив він.

За словами командира екіпажу, від іранців українські льотчики постійно чули слова співчуття та вибачень за катастрофу, адже вони повністю визнають провину свого керівництва, своєї країни в цій трагедії.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

Сьогодні, 19 січня, до Києва доправили борт з тілами загиблих українців.

Його зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці, а також співробітники МАУ й багато інших людей.

Источник материала
Поделиться сюжетом