Amazon дозволить покупцям розплачуватися помахом руки
Amazon дозволить покупцям розплачуватися помахом руки

Amazon дозволить покупцям розплачуватися помахом руки

Global Look Press.

Американська компанія Amazon почала розробку касових апаратів, які будуть приймати оплату за допомогою долоні.

Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Вже відомо, що нова технологія зв'яже всю банківську інформацію людини з його відбитком долоні для подальшої оплати в магазинах за допомогою руки.

У найближчому майбутньому Amazon планує поставити такі апарати для оплати в кав'ярнях, ресторанах швидкого харчування, магазинах з великим потоком людей.

За словами джерел у компанії, платежі долонею будуть безконтактними, тобто не треба буде прикладати руку до апарату, як це робиться в пристроях з Touch-ID.

Комп'ютерний зір і спеціальні датчики зможуть зчитувати інформацію з руки, для цього достатньо буде лише провести долонею над сканером.

У той же час журналісти The Wall Street Journal пишуть, що компанія вже почала тестувати цю технологію на терміналах разом з Visa і, за деякими даними, веде переговори про співпрацю з Mastercard.

Крім того, Amazon обговорює можливу співпрацю з банками-емітентами карт.

Якщо компанії вдасться встановити такі термінали, то ця технологія по зручності перевершить оплату смартфонами і всі інші існуючі способи оплати.

Однак Amazon може зіткнутися з тим, що не всі користувачі захочуть ділитися з банками та IT-компанією ще більшою кількістю персональних даних, які потрібні для проведення подібних операцій.

Источник материала
Поделиться сюжетом