Банки зобов'язали розкривати вартість споживчого кредиту - НБУ
Банки зобов'язали розкривати вартість споживчого кредиту - НБУ

Банки зобов'язали розкривати вартість споживчого кредиту - НБУ

11:32, 20 січня 2020.

Фінанси.

15.

Тепер банки включатимуть у вартість страхові та податкові платежі, збори на пенсійне страхування, а також оплату послуг нотаріусів, держреєстраторів і оцінювачів.

Тепер банки мають розкривати повну інформацію про свої послуги / фото УНІАН.

Національний банк України змінив підхід розрахунку банками вартості споживчого кредиту, зобов'язавши банки розкривати інформацію про повну вартість такого кредиту для клієнта.

Як повідомляється на сайті НБУ, відтепер банки включатимуть у вартість споживчого кредиту наявні страхові та податкові платежі, збори на обов'язкове державне пенсійне страхування, а також оплату послуг нотаріусів, державних реєстраторів та оцінювачів.

У НБУ нагадали, що раніше регулятор поширив вимоги щодо захисту прав споживачів фінпослуг на кредитних посередників банків, а також прийняв нові вимоги, згідно з якими банки повинні розкривати повну інформацію про свої послуги на сайтах і в рекламі.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 20 вересня прийняла закон про захист прав споживачів фінансових послуг, згідно з яким Нацбанк отримав повноваження по захисту прав споживачів фінансових послуг.

Закон набирає чинності через три місяці після підписання президентом, або з січня 2020 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом