Фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського затримали – ЗМІ
Фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського затримали – ЗМІ

Фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського затримали – ЗМІ

15:45, 20 січня 2020.

Раніше повідомлялось, що прокуратура та СБУ проводять низку обшуків у справі Гандзюк.

Затримано фігуранта справи Гандзюк / УНІАН.

Правоохоронці затримали фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк, колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського.

Інформація про затримання «колишнього помічника народного депутата України» в рамках спецоперації проти злочинної організації з’явилась на сайті Офісу генерального прокурора.

Про те, що затримали саме Павловського з посиланням на співрозмовника у правоохоронних органах повідомляє «Українська правда».

Як повідомляв УНІАН, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні.

Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око.

4 листопада 2018 року активістка померла.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

6 червня суд засудив організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення волі.

Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці.

Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

Источник материала
Поделиться сюжетом