Який вид борошна корисніший для здоров'я
Який вид борошна корисніший для здоров'я

Який вид борошна корисніший для здоров'я

Якщо їсти все, то в міру, говорить фахівчиня з правильного харчування Анастасія Каліга.

Як зазначила Анастасія Каліга, якщо ви не можете відмовитись від борошна, намагайтесь споживати цільнозернове і будь-яке інше: кукурудзяне, мигдалеве тощо.

Річ у тім, що борошно вищого сорту, яке так люблять господарки, немає ніяких корисних речовин.

Наприклад, у 100 грамах білого хліба є лише 0,15 грам клітковини, в той час як у цільнозерновому – 8-10 грам.

Клітковина дуже важлива для організму людини й повинна бути в раціоні кожного.

Згідно з дослідженнями в провідних медичних журналах, таких як The Lancet, щодня людині рекомендується споживати близько 25 грам клітковини.

У 2017 році на NCBI було опубліковано дослідження, яке доводить, що вживання цільного зерна замість переробленого позитивно впливає на енергетичний баланс в організмі.

Якщо ж ви не хочете відмовлятись від випічки – це ваше право, але в такому випадку хоча б змішуйте два види борошна, й споживайте такі продукти не щодня.

Й краще печіть солодке самостійно, а не купуйте, адже проблеми зі здоров'ям виникають не через борошно, а через велику кількість трансжирів.

Не забувайте споживати більше фруктів, бобів та каш, аби отримувати цс необхідні речовини.

Источник материала
Поделиться сюжетом