Іран відзвітував про розслідування авіакатастрофи літака МАУ - Bellingcat
Іран відзвітував про розслідування авіакатастрофи літака МАУ - Bellingcat

Іран відзвітував про розслідування авіакатастрофи літака МАУ - Bellingcat

01:10, 21 січня 2020.

Світ.

Літак було збито двома ракетами через три хвилини після зльоту.

Літак "Міжнародних авіаліній України" був збитий 8 січня з північної сторони двома ракетами класу "земля-повітря" ближнього радіусу дії Тор-М1 через три хвилини після зльоту.

Про це повідомили в міжнародно експертно-журналістській групі Bellingcat з посиланням на звіт про розслідування Організації цивільної авіації Ірану, передає УП.

У звіті йдеться про те, що літак вилетів о 6.12 ранку з Тегерана і втратив зв'язок з авіадиспетчером на висоті 2469 метрів.

З допоміжного радара він зник через три хвилини після вильоту - о 6.15, а з головних систем спостереження - о 6:18.

Витягнутий реєстратор польоту і бортовий самописець є "одними з найбільш передових пристроїв у своєму роді в світі".

У Ірану немає коштів для його декодування.

Також повідомляється, що французькі та американські агентства з розслідування авіаційних подій відмовилися відправити до Ірану необхідне обладнання для розшифровки чорних ящиків.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великобританії.

До Ірану була спрямована експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних у катастрофі літака.

19 січня до Києва доставили борт з тілами загиблих українців.

Його зустрічали президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Верховної Ради Дмитро Разумков та інші високопосадовці, а також співробітники МАУ і багато інших людей.

Источник материала
Поделиться сюжетом