Милованова зловили на нахабній брехні про Трудовий кодекс
Милованова зловили на нахабній брехні про Трудовий кодекс

Милованова зловили на нахабній брехні про Трудовий кодекс

Проєкт "Закону про працю" дає можливість роботодавцям звільняти працівників без обґрунтування, а пояснення міністра економіки з цього приводу дезінформують українців.

Про це пише bihus.

Журналісти звернули увагу, що Милованов сказав неправду.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов написав цілий пост-розвінчання міфів щодо майбутньої трудової реформи.

На своїй сторінці у Facebook Милованов серед іншого назвав неправдивим твердження про те, що проєкт нового закону дозволяє звільняти робітників без пояснення причин.

“НЕПРАВДА: Новий закон дозволяє звільняти робітників без пояснення причин”.

Ці слова міністра економіки Милованова суперечать положенням урядового проєкту "Закону про працю" та вводять в оману українців.

Проєкт "Закону про працю".

Однією з перелічених підстав припинення трудового договору в проєкті "Закону про працю" значиться: розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця.

Вона деталізована у шести окремих статтях, які роз’яснюють умови звільнення.

Так стаття 35 "Розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця", на відміну від інших, не містить причин для звільнення.

Зокрема, вона передбачає терміни для повідомлення про рішення розірвати договір, а також грошову компенсацію у разі їх порушення.

Тобто, ця окрема стаття як підстава для розірвання договору не забороняє звільняти працівників без повідомлення причин.

Источник материала
Поделиться сюжетом