Нацбанк створив департамент з нагляду за страховим ринком
Нацбанк створив департамент з нагляду за страховим ринком

Нацбанк створив департамент з нагляду за страховим ринком

14:29, 20 січня 2020.

Страхування.

З липня цей департамент здійснюватиме нагляд за страховими компаніями, спеціалізованими перестраховиками та страховими посередниками.

Національний банк України створив у своїй структурі департамент з нагляду за страховим ринком, який з липня 2020 року буде здійснювати нагляд за страховими компаніями, спеціалізованими перестраховиками та страховими посередниками.

Як повідомляється на сайті НБУ, також у рамках проекту "спліт" регулятор створив департамент методології регулювання діяльності небанківських фінустанов, який буде відповідати за розробку та супроводження нормативно-правових та розпорядчих актів.

Крім того, у структурі департаменту нагляду за фінустановами створено управління нагляду за небанківськими кредитними установами та за фінансовими компаніями, а в структурі департаменту виїзних перевірок - управління перевірок небанківських фінустанов.

Крім цього, регулятор відновив структуру департаменту ліцензування, яка тепер буде включати чотири управління - з ліцензування кредитних установ, страхових компаній, фінансових компаній та експертно-аналітичне управління.

Також повідомляється, що найближчим часом Нацбанк оголосить конкурсні відбори на керівні посади в нові підрозділи та на вакантні посади, що з'явилися в результаті змін в оргструктурою.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада прийняла закон про "спліті", який передбачає ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінпослуг та розділення її функцій між НБУ і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку.

Зокрема, Нацбанк з 1 липня 2020 року отримає повноваження здійснювати нагляд за 1900 фінустановами, включаючи страхові та факторингові компанії, кредитні спілки, ломбарди та компанії, що надають послуги з переказу коштів.

Источник материала
Поделиться сюжетом