Трамп попросив сенаторів "прискорено" розглянути справу про імпічмент
Трамп попросив сенаторів "прискорено" розглянути справу про імпічмент

Трамп попросив сенаторів "прискорено" розглянути справу про імпічмент

Президент США Дональд Трамп відкинув звинувачення Палати представників щодо підстави для оголошення імпічменту та закликав Сенат розглянути якнайшвидше, аби виправдати його.

"Сенату слід у прискореному порядку відхилити ці неповноцінні статті імпічменту й виправдати президент", – цитує агентство текст заяви Трампа, підготовленої перед засіданням Сенату.

В звіті йдеться що демократи Палати представників про "зловживання владою" не є злочином, що підлягає імпічменту".

Звинувачення в перешкоджанні роботі Конгресу відкидається як поверхове й небезпечне — на думку юридичної команди Трампа, це було конституційним правом президента.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США більшістю голосів проголосувала за імпічмент президента США Дональда Трампа.

За першу статтю щодо перевищення повноважень було віддано 230 голосів, проти – 197.

За другу статтю щодо втручання в роботу Конгресу проголосували 229 депутатів, а проти неї висловилися 198.

Після Палати представників, в якій більшість складають демократи, проголосувати за імпічмент має ще Сенат, де більшість мають уже республіканці.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп спостерігав за трансляцією процедури імпічменту, котра відбувалася в Палаті представників Конгресу, в телевізійній трансляції на мітингу своїх прихильників у Мічигані.

Там він заявив, що "демократи затаврували себе вічною ганьбою" через те, що "намагаються анулювати голоси десятків мільйонів патріотичних американців".

У Білому домі в офіційній заяві назвали голосування в Палаті представників "кульмінацією одного з найганебніших епізодів в історії США".

Источник материала
Поделиться сюжетом