Випускниця швейцарського університету розробила ланч-бокси з переробленого паперу
Випускниця швейцарського університету розробила ланч-бокси з переробленого паперу

Випускниця швейцарського університету розробила ланч-бокси з переробленого паперу

Випускниця Університету мистецтва і дизайну у Ренані(Швейцарія) Анна Піасек розробила для їжі на винос контейнери з переробленого паперу.

Придатна для компостування упаковка може стати альтернативою одноразовим пластиковим ланч-боксам, передає елика Епоха.

Контейнери "One Size, X Size" виготовлені з формованої целюлози, яку також називають формованим паперовим волокном, складається з переробленого паперу та води, і його можна багаторазово переробляти і компостувати.

Наразі він широко використовується для створення упаковок для яєць.

Для створення упаковки формована целюлоза пресується за допомогою металевої форми, а потім сушиться у печі.

У якості водостійкого покриття застосовується матеріал, запатентований виробником, із яким співпрацює Анна.

«Покриття безпечне і виготовлене на 100% із речовин рослинного походження, - запевняє вона.

– Контейнери зберігають міцність і стійкість під час транспортування».

Анна Піасек вирішила розробити екологічну упаковку з багатьма відділеннями для комплексних обідів у стилі бенто – японський термін, який означає «різні страви, вкладені в одну упаковку».

«Зазвичай їжа східно-азіатської кухні складається з різних страв, поділених на невеликі порції, до того ж до них часто пропонують багато гарнірів, - пояснює Анна Піасек.

- У Франції кількість коробочок для японських ланчів на винос просто зашкалює, оскільки кожну страву пакують окремо».

Дівчина розробила целюлозна упаковку "One Size, X Size" у трьох варіантах: циліндрична чашка для супу та інших рідин, прямокутна коробка для однієї людини та восьмикутна для роздачі на декілька персон.

Контейнери містять декілька перегородок, які можна вставляти у спеціальні поглиблення, створюючи різні конфігурації (до 10 можливих).

Таким чином, у невеликому ланч-боксі для однієї персони може поміститися до 4, а у великому - до 8 різних страв.

Источник материала
Поделиться сюжетом