Збиття літака МАУ в Ірані: Пристайко пояснив, як будуть виплачуватись компенсації родичам загиблих
Збиття літака МАУ в Ірані: Пристайко пояснив, як будуть виплачуватись компенсації родичам загиблих

Збиття літака МАУ в Ірані: Пристайко пояснив, як будуть виплачуватись компенсації родичам загиблих

12:03, 20 січня 2020.

Страхування.

12.

Спецпроект.

За словами глави МЗС, необхідно зробити «політичний поштовх», аби юристи України і Ірану домовилися про виплати компенсації.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що для виплати Іраном компенсацій за збитий літак компанії «Міжнародні авіалінії України» потрібен «політичний поштовх».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав на прес-конференції.

За його словами, сьогодні з офіційною іранською делегацією, яка вже прибула до Києва на чолі з міністром інфраструктури і доріг, буде обговорено питання виплати Україні компенсації.

«Але детально про компенсацію буде обговорено юристами пізніше, тому що, ви розумієте, це питання складається з декількох рівнів.

Перший рівень - це ті компенсації, які будуть надані страховими компаніями і авіаційною кампанією, потім на більш високому рівні - як будуть надані компенсації іранською стороною», - пояснив глава МЗС.

«Я не очікую, що детальна дискусія відбудеться з міністром інфраструктури, для цього (потрібно) увійти в переговори між юридичними командами, але без політичного поштовху, який ми збираємося робити сьогодні, очевидно, цього не буде», - наголосив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки" та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

17 січня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Іран погодився передати "чорні скриньки" Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны