51% громадян погоджується на вступ України до НАТО – опитування
51% громадян погоджується на вступ України до НАТО – опитування

51% громадян погоджується на вступ України до НАТО – опитування

13:21, 21 січня 2020.

Позаблоковий статус України підтримують 26% респондентів, а 6% вважають, що потрібен військовий союз з Росією та країнами СНД.

51% українців вважають, що найкращим варіантом гарантування безпеки для України був би вступ до НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" ім.

Ілька Кучеріва та Центру Разумкова, представлені на прес-конференції на тему: "101-ша річниця Соборності України: що найбільше об'єднує і що роз'єднує українців".

Автори дослідження заявляють, що це "найвищий відсоток за весь час проведення опитувань".

"Позаблоковий статус України підтримують 26%, а 6% вважають, що потрібен військовий союз з Росією та країнами СНД", - йдеться в дослідженні.

Водночас щодо цього питання існують регіональні відмінності: вступ до НАТО майже одностайно підтримують на заході (80%) і більше половини населення в центральному регіоні (54%).

Натомість, на півдні віддають перевагу нейтральному статусу (42%), так само і на сході (43%), при цьому на сході 13% вбачають гарантію безпеки у військовому союзі з Росією та країнами СНД.

У той же час, і на півдні, і на сході приблизно третина населення (відповідно 34% і 29%) віддає перевагу членству України в НАТО.

Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 18 грудня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Для порівняння наводяться дані опитувань, проведених у різні роки фондом "Демініціативи" з Центром Разумкова та Київським міжнародним інститутом соціології.

Источник материала
Поделиться сюжетом