Армія США запропонувала захистити Нью-Йорк від руйнівних штормів гігантською стіною
Армія США запропонувала захистити Нью-Йорк від руйнівних штормів гігантською стіною

Армія США запропонувала захистити Нью-Йорк від руйнівних штормів гігантською стіною

09:33, 21 січня 2020.

Екологія.

10.

Дональд Трамп уже розкритикував цю ідею, але дослідження можливостей побудови стіни триває.

Інженерний корпус армії США запропонував проект гігантської стіни для захисту Нью-Йорка від все більш частих і руйнівних штормів, викликаних глобальним потеплінням.

Дональд Трамп уже розкритикував цю ідею, але дослідження можливостей побудови стіни триває і Корпус планує випустити свій остаточний звіт і рекомендації десь в 2022 році, пише НВ з посиланням на sciencealert.

Попри критику політиків, гігантська морська стіна - це серйозна пропозиція, яка розглядається в рамках довгострокового дослідницького проекту, що покликаний запобігти повторенню смертей і руйнувань, викликаних штормом 2012 року.

Хоча відраза Трампа до пропонованого бар'єра в гавані Нью-Йорка не дивує, з огляду на його ставлення до зміни клімату, багато місцевих політиків також критично ставляться до плану.

Гігантська морська стіна буде складатися з декількох з'єднаних між собою воріт, з'єднаних штучними островами, протяжністю близько 9,6 км (6 миль) в Нижній Нью-Йоркській затоці, між Сенді-Хук і півостровом Рокавей.

Проект, названий "Альтернатива 2", є найбільшим і найдорожчим з декількох гіпотетичних концептів захисту району Нью-Йорка від майбутніх штормів.

Інші альтернативи охоплюють варіанти будівництва невеликих споруд і бар'єрів, в тому числі фортифікаційних споруд, побудованих виключно на береговій лінії.

Але в той час як морська стіна є найбільшим гіпотетичним бар'єром, який розглядається, існують серйозні побоювання, що вона виявиться неадекватною своєму завданню, оскільки вся конструкція, настільки масивна і дорога, буде захищати тільки від штормів, а не від підвищення рівня моря.

"Ці морські ворота не зможуть захистити громади від повеней, викликаних припливами і підвищенням рівня моря, як тільки вони будуть побудовані", - сказав контролер Нью-Йорка Скотт Стрінгер.

У листі до дослідникам Корпуси в жовтні минулого року Стрінгер подякував інженерам за їх зусилля щодо захисту міста, але сказав, що плани щодо морських штормових бар'єрів продемонстрували "короткозору перспективу", яка не відповідатиме на складні, більш широкі загрози підвищення рівня води і повені через зміни клімату в регіоні.

Очікується, що дебати триватимуть до 2022 року, коли Інженерний корпус армії США опублікує свою остаточну доповідь для Конгресу США.

Однак уже очевидно, що не вживати ніяких дій - це найгірший варіант для Нью-Йорка.

Рівень води в океані постійно зростає.

Источник материала
Поделиться сюжетом