Бойко про зарплати чиновників: Це просто знущання над людьми
Бойко про зарплати чиновників: Це просто знущання над людьми

Бойко про зарплати чиновників: Це просто знущання над людьми

Скріншот відео.

Співголова партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко вважає, що високі зарплати топ-менеджерів і чиновників – це знущання над людьми.

"Що стосується зарплат – то ми, як фракція, одразу відмовилися і направили проект постанови ВР, що ми відмовляємося від будь-яких підвищень, я маю на увазі народних депутатів, тому що не можна піднімати зарплату чиновникам, коли так важко і практично в злиднях живуть мільйони людей.

Це в першу чергу стосується пенсіонерів.

Я взагалі, чесно кажучи, не розумію, як вони могли піти на це.

Адже коли підняв зарплату керівник "Нафтогазу", керівник тієї навіть "Укрпошти", "Укрзалізниці", то президент в той же день повинен був їх звільнити з роботи.

Тому що не можна ставити собі 2 млн грн зарплату, коли у пенсіонера середня пенсія – 2-3 тис.

грн, і комуналка така ж.

Ну, це просто знущання над людьми, люди це бачать.

Проскочило – ці керівники компаній собі поставили, прикрили якимись наглядовими радами, які самі собі постворювали", – сказав парламентарій в ефірі телеканалу "112 Україна".

Бойко підкреслив, що шляхом нарахування нечуваних зарплат потім пішли і працівники міністерств.

"Далі міністри пішли по цьому шляху.

Ну, якщо у них немає взагалі мізків, коли вони ставлять собі 100, 200, 300, 500 тисяч зарплати і додають стільки ж премії.

При тому, що низові працівники міністерства живуть погано….

А те, що вони от взяли, бездумно поставили собі – це просто називається так: "ось ви, люди, живіть як хочете, нам на це начхати, а ми собі поставимо як нам треба".

І потім ще дають цинічні коментарі, що "це теж мало, давайте ще збільшимо".

Ну, звичайно, подібне ставлення уряду до своїх людей – воно повинно отримати оцінку, їх треба просто звільняти, тому що неможливо мати економічна криза в країні, убоге, бідне населення, і ось так байдуже ставитися, плювати на позицію людей, ставити собі такі зарплати.

Це просто знущання", – впевнений Бойко.

Раніше уряд опублікувало дані про зарплати міністрів – найнижча середня зарплата у міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, а найвища - у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Источник материала
Поделиться сюжетом