Дельта Банк збанкрутували спеціально, щоб за безцінь забрати його активи - блогер
Дельта Банк збанкрутували спеціально, щоб за безцінь забрати його активи - блогер

Дельта Банк збанкрутували спеціально, щоб за безцінь забрати його активи - блогер

15:12, 21 січня 2020.

Фінанси.

За його словами, часто оскаржити дії регулятора неможливо, оскільки НБУ перекладає провину на власників та менеджмент банку, а правоохоронці штучно затягують розслідування.

фото wikimapia.

Дельта Банк був доведений до банкрутства внаслідок діяльності НБУ, який влаштував зачистку банків, а вартість його активів після ліквідації була занижена в рази.

Про це пише блогер Юрій Гаврилечко.

"У результаті діяльності НБУ з "очищення" банківської системи за п'ять років в Україні знищено понад 100 банків, і цей процес триває.

Близько 20 банків вже виграли суди проти НБУ, але порядку відновлення їх роботи не існує, а активи банків часто - розпродані.

Так що користі від виграних судів мало, але..

такі рішення свідчать, що банки були штучно доведені до банкрутства.

Навіщо? Та потім, щоб потім купити їх активи за кілька відсотків від вартості!", - упевнений блогер.

За його словами, часто оскаржити дії регулятора неможливо, оскільки НБУ перекладає провину на власників і менеджмент банку, а правоохоронні органи штучно затягують розслідування.

"Екс-голова ради директорів Дельта-Банку Олена Попова дізналася, що у Генпрокуратури до неї претензії не з порядку денного, а..

з блогу тодішнього "гєниплокулола" Юрія Луценка! Добре, хоч не з соціальної реклами з "плюсів".

Але й це ще не все! Поки справа була в ГПУ, Є.

Попову обвинуватили..

у виконанні службових обов'язків і закидали її тим, що мовляв у банку були безповоротні кредити! Цікаво, а "плокулоли" в курсі, що не буває безризикового бізнесу, і тому існує система страхування ризиків?", - пише Юрій Гаврилечко.

За його словами, зараз депутати, зокрема, Олександр Дубинський, планують зобов'язати уряд прийняти законопроект про відновлення функціонування банків, які незаконно були визнані неплатоспроможними й ліквідовані.

У ньому буде прописана процедура, яка зробить неможливим знищення незаконно ліквідованих банків, а також спосіб відновлення і повернення на ринок таких банків, захист прав вкладників та інших кредиторів.

У разі прийняття законопроекту історія банкрутства Дельта Банку, на думку Юрія Гаврилечка, мала бути переглянута.

"Найлогічніший висновок такий: до банкрутства банк довела саме "санаційна діяльність" НБУ, як і у всіх інших більш ніж 100 випадках.

Відповідальність за це співробітники Нацбанку так і не понесли.

А що ж з активами Дельта Банку? А один з активів, усього лише за 4% від вартості купив український мільярдер Андрій Веревський.

Великий привіт ФГВФО та його керівництва з цього приводу...", - підсумував Юрій Гаврилечко.

Источник материала
Поделиться сюжетом