Суддю Вовка знову обрали головою Окружного адміністративного суду Києва
Суддю Вовка знову обрали головою Окружного адміністративного суду Києва

Суддю Вовка знову обрали головою Окружного адміністративного суду Києва

21 січня, 2020, 12:41.

.

21 січня на зборах суддів Окружного адміністративного суду міста Києва шляхом таємного голосування 39 із 42 присутніх обрали Вовка на посаду голови.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

"21 січня 2020 року відбулися збори суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, на порядок денний яких було винесено питання щодо обрання голови суду.

Шляхом таємного голосування зборами суддів було обрано голову суду.

39 із 42 присутніх суддів віддали свій голос за Павла Вовка", - йдеться в повідомленні.

26 липня детективи НАБУ спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва та Суворовського райсуду Одеси в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

2 серпня судді Окружного адмінсуду Києва Євген Аблов, Ігор Погрібніченко і його голова Павло Вовк, а також суддя Суворовського райсуду Одеси Іван Шепітко прийшли на допит до Першого слідчого відділу Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, де їм вручили повідомлення про підозру.

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували ухвалення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі ВККСУ задля уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

14 серпня 2019 року у ВРП повідомили, що до них надійшли клопотання заступника генпрокурора про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя суддів ОАСК Павла Вовка, Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка.

20 серпня 2019 року ВРП відмовила у задоволенні вказаних клопотань.

Источник материала
Поделиться сюжетом