СБУ: чиновники у Чернівцях привласнили 5 млн грн компенсації пільгового проїзду
СБУ: чиновники у Чернівцях привласнили 5 млн грн компенсації пільгового проїзду

СБУ: чиновники у Чернівцях привласнили 5 млн грн компенсації пільгового проїзду

21 січня.

Служба безпеки України викрила керівників структурних підрозділів Чернівецької міської ради та кілька комерційних структур на привласненні 5 млн гривень бюджетних коштів, призначених на компенсаційні виплати за перевезення пільгових категорій населення у громадському транспорті.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що протиправну схему організували посадовці департаменту ЖКГ і соцзахисту населення спільно з керівництвом КП "Інфоцентр", місцевим приватним перевізником та фірмами, що спеціалізуються на наданні транспортних й аудиторських послуг", - сказано у повідомленні.

За даними СБУ, протягом 2016-2019 років змовники вносили до звітної документації завідомо неправдиві дані про фактично виконані рейси і кількість громадян, які скористалися пільговим проїздом.

У звітах вони відображали показники, що вдвічі перевищували реальні.

Таким чином зловмисники привласнили майже 5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Під час обшуків, проведених в офісних приміщеннях фірм-учасниць оборудки та за місцями проживання 5 фігурантів справи, у тому числі керівника одного з відділів міськради, правоохоронці вилучили звітні та фінансово-бухгалтерські документи й інші матеріали, що доводять проведення незаконних оборудок.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч.

3 ст.

191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи підозр у вчиненні злочину.

Источник материала
Поделиться сюжетом